Lajit ja valmennus

VALMENNUS

Lapin Urheiluakatemian toiminnassa on lajit jaettu valtakunnallisiin painopistelajeihin, joita ovat maastohiihto, alppihiihto, mäkihyppy / yhdistetty, muut lumilajit. Niiden lisäksi mukana on vahvasti alueelliset päälajit lentopallo, jalkapallo, jääkiekko, uinti ja yleisurheilu. Näissä kaikissa lajeissa on järjestetty akatemian toimesta lajivalmennusta.

Tämän lisäksi on yleisvalmennusryhmä, johon kuuluvat yksittäisiä eri lajien urheilijoita, joille on järjestetty yleisvalmennusta tai osasta valmennuksesta vastaa paikalliset lajiseurat.

Valmennustarjonta sisältää myös taitovalmennusta, voimavalmennusta sekä valmennuksen tukipalveluita (henkinen valmennus, ravintovalmennus, lihashuolto, terveydenhuolto sekä testaus).

HARJOITUSPAIKAT

Urheilijoilla on käytössään laadukkaat ja monipuoliset harjoituspaikat, jotka sijaitsevat lähellä toisiaan:

  • Lapin urheiluopiston suorituspaikat
  • Lappi Areena
  • Ounashalli
  • Ounasvaaran maasto, mäet ja rinteet


AKATEMIAMAKSU

Kauden 2018-2019 akatemiamaksu

Kauden 2018-2019 akatemiamaksu on 250€. Maksu sisältää mm. akatemiavalmennuksen, urheiluopiston harjoitustilojen käytön ja mahdollisuuden akatemian tukipalveluihin. Akatemiamaksu on voimassa 1.8.2018-31.5.2019. Akatemiamaksu ja seurakortti ovat kaksi eri asiaa. Akatemiamaksu suoritetaan Lapin urheiluopiston vastaanottoon. Sähköinen Ilmoittautumislomake tulee olla täytettynä ennen kortin hankintaa

Akatemian lajiharjoitusten lisäksi akatemiaurheilijalle on tarjolla akatemiamaksun myötä urheilun tukipalvelujen peruspalvelut testaamisen, ravinnon ja psyykkisen valmennuksen osalta. Tukipalveluista on mahdollista hankkia tarvittaessa syventäviä lisäpalveluja. Akatemiaurheilijoille on käytössä myös fysioterapeutin vastaanotto viikoittain ja lääkärin vastaanotto joka toinen viikko. Nämä mahdollistavat urheillessa tapahtuvien vammojen helpon hoitoreitin asioiden hoitamiseen. Niiden lisäksi akatemialla on nopean hoitoon ohjauksen reitti Suomen Terveystalolle (Rovaniemi) sekä Santa’s Fysion palveluihin. Nämä lisäpalvelut ovat urheilijan oman valinnan mukaisia ja oman vakuutuksen alaisia. Varmista siis omat vakuutuksesi kuntoon hyvissä ajoin. Suosittelemme lajikohtaisten lisenssivakuutusten lisäksi joko tapaturma- tai sairauskuluvakuutuksen hankkimista.

 

Reijo Jylhä

Urheiluakatemian huippu-urheilukoordinaattori