BRP:n ja Lapin Urheiluakatemian yhteistyö käynnistää uuden aluevaltauksen Rovaniemellä

28.08.2018

Otto Hyvärinen 1 lehteen.JPG

Otto Hyvärinen on yksi BRP-akatemiaan valituista tulevaisuuden moottorikelkkalupauksista. Kuva: Sami Vuolab.

 

Lapin Urheiluakatemia ja moottorikelkkoja Rovaniemellä valmistava BRP Finland Oy ovat solmineet kolmivuotisen sopimuksen yhteistyöstä, jonka tarkoituksena on kehittää moottorikelkkailua urheilulajina ja ennen kaikkea korostaa sen urheilullista merkitystä sekä lajin että urheilijoiden parissa.

–Kyseessä on ainutlaatuinen yhteistyö, jossa yritys- ja urheilumaailma kohtaavat. Tämä on myös tietynlainen päänavaus uudelle lajivaltaukselle, sillä tällaista toimintaa ei muualta Suomesta saa, Lapin Urheiluakatemian huippu-urheilukoordinaattori Reijo Jylhä painottaa.

Toiminnan ensisysäys tapahtuu lokakuun alussa, kun kuusi hakemusten perusteella valittua yläkouluikäistä moottorikelkkailijaa aloittaa BRP-akatemian.

BRP-akatemian lukuvuosi käsittää yhteensä viisi leiriviikkoa, joihin sisältyy laji- ja fysiikkavalmennusten lisäksi elämänhallintaa ravitsemuksen ja henkisen valmentautumisen osalta sekä mediakoulutusta mahdollisia esiintymistilanteita varten. Moottorikelkkailijoiden fyysisestä valmennuksesta tulee vastaamaan akatemian puolesta Jani Pasula ja lajivalmennuksesta vastuussa ovat BRP:n puolelta kilpailutoiminnasta vastaava Mika Korsumäki sekä pitkän linjan ammattilainen Tomi Ahmasalo. Elämänhallintataitojen opetus tapahtuu urheiluakatemian osaavan henkilöstön kautta.

Korsumäen mukaan idea yhteistyöstä Lapin Urheiluakatemian kanssa muodostui halusta auttaa nuoria menestymään moottorikelkkaurheilussa tulevaisuudessa.

–Yläkouluakatemian toimintaan tutustuneena huomasimme ainutlaatuisen mahdollisuuden valmennuskeskuksen kanssa luoda urheilijan polku moottorikelkkaurheilijoille. Me pystymme BRP:ssä tarjoamaan lajiosaamista ja valmennuskeskus puolestaan muut urheiluun liittyvät valmennukset, Korsumäki taustoittaa.

Myös itse urheilijat ovat innoissaan toiminnan aloittamisesta. Rovaniemeläinen Otto Hyvärinen odottaa varsinaisen ajoharjoittelun lisäksi myös muita akatemiassa opetettavia tietoja ja taitoja.

–Uskon, että akatemian kautta saan paljon lisätietoa urheilun eri osa-alueilta. Veikkaan myös, että tästä tulee tosi iso juttu koko moottorikelkkaurheilulle, Hyvärinen arvioi.

Hyvärisen lisäksi BRP-akatemiaan valittiin Jarno Tenhunen ja Oliver Jaakola Rovaniemeltä, Hermanni Aitto-oja Jäälistä, Leevi Puustinen Iisalmesta sekä Oskari Laamanen Savonlinnasta.

Yhteisvoimin aloitettavan projektin pyrkimyksenä on nostaa lajin profiilia seuraavalle tasolle urheilullisin perustein.

BRP-akatemian tiimiin liittyy myös yksi Euroopan menestyneimmistä ammattilaissnowcrosskuskeista, kun Aki Pihlaja ryhtyy nuorten moottorikelkkailijoiden kummiurheilijaksi.

–Aki on luvannut omalta osaltaan auttaa nuoria urheilijoita matkan varrella ja hän tulee osallistumaan akatemian toimintaan siltä osin, kun omalta Pohjois-Amerikan kiertueeltaan ennättää, Korsumäki valottaa Pihlajan roolia.