Urheilijan ravitsemus - yläkoululeiriläiset kokkikoulussa

31.10.2016

Ravintovalmennus on yksi tärkeä osa Lapin Urheiluakatemian yläkoulutoimintaa. Leiritysten aikana urheilijoille opetetaan ravitsemukseen liittyviä asioita aina ateriarytmistä ruoanvalmistukseen saakka. Tänään käynnistyneellä leiriviikolla 8.-9. luokkalaiset pääsivät itse valmistamaan urheilijan värisuoraa ravintoakatemian kokkikoulussa.

 

20161031_171154.jpg

Raaka-aineet päivän ateriaa, kanawokkia ja omenakaurapaistosta varten.

 

Urheilijat pääsevät kaksi kertaa lukuvuoden aikana testaamaan omia ruoanlaittajan taitojaan kokkikoulussa. ”Kokkikoulun tavoitteena on innostaa ja opettaa nuoria ruoanlaittoon”, ravintovalmentaja Virpi Tuokko kertoo.

Tavoite vaikuttaa olevan onnistunut, sillä urheilijoilta kysyttäessä ruoanlaitto tuntuu olevan hauskaa ajanvietettä ja parasta on se, kun pääsee itse tekemään ja syömään omia ruokiaan. Osa vaikuttaa myös yllättyvän, kuinka nopeasti ja vähällä vaivalla saa aikaan terveellistä ja maistuvaa ruokaa!

 

20161031_173812.jpg

Ruoanlaitto on hauskaa ja opettavaista ajanvietettä sekä yhdessä tekemistä.

 

Teksti ja kuvat: Harri Nykänen, Lapin Urheiluakatemia