Lajiryhmät

Yläkoululeiritystoiminnassa on tällä hetkellä 9 eri lajiryhmää, joissa urheilijat saavat oman lajinsa valmennusta yhden kerran päivässä. Lisäksi on yksi yleisvalmennusryhmä, jossa myös ilman omaa lajiryhmää olevat urheilijat saavat valmennusta. Lajivalmennuksen lisäksi urheilijat saavat monipuolista taito-ja fysiikkavalmennusta.

Tulevalle kaudelle 2018-2019 on tavoitteena saada omat lajiryhmät myös alppihiihtoon ja painonnostoon. Ryhmät perustetaan mikäli saamme minimimäärän osallistujia kasaan.

 

ALPPILAJIT

Järjestämme alppihiihdon ja freeriden yläkoulutoimintaa. Lajivalmennus toteutetaan yhteistyössä Levin alppikoulun kanssa, jolloin lumipainotteiset leirit pidetään Levillä. Lisätietoa toiminnasta YKA 2018-2019 alppilajit.pdf

Lapin urheiluakatemian lajivalmentaja Tommi Viirret 0207984257  

Levin alppikoulun lajivalmentaja Jukka Markkanen 0405701835                    

Levin alppikoulun freeriden lajivalmentaja Pertti Vanninen 0407584590       

 

HIIHTO/MÄKI/YHDISTETTY

Maastohiihdossa mäkihypyssä ja yhdistetyssä YKA-leirien tavoitteena on nuorten urheilijoiden kokonaisvaltainen kasvatus, oikeantyyppinen harjoittelu ja koulunkäynnin huomioiminen leirien aikana. Leirit lukuvuoden aikana sijoittuvat siten, että urheilijat pääsevät hyödyntämään lajiolosuhteita (ensilumi) monipuolisesti. YKA-leirien myötä lahjakkailla nuorilla on matalampi kynnys siirtyä myöhemmin urheiluakatemioihin, olosuhde- ja osaamiskeskittymiin, kun lajin perustaidot ja elämänhallinta ovat hyvin hallussa.

Lajivalmennuksesta vastaa Janne Hyyppä 020-7984250 janne.hyyppa@santasport.fi

 

JUDO  

Judon yläkouluakatemian toiminta perustuu judokan urapolun tavoitteisiin ja sisältöihin sekä valintavaiheen asiantuntijatyöhön (Kihu 2014). Tavoitteena on kasvattaa nuorille kokonaisvaltainen perusta, jonka avulla urheilija voi pysyä terveenä ja menestyä urheilussa ja elämässä. Harjoittelu koostuu monipuolisesta taito-, fysiikka- ja lajiharjoittelusta. Lisäksi tutustutaan urheilijan elämänhallintaan ja opetellaan urheilullisia elämäntapoja.

Toiminta toteutetaan yhteistyössä seurojen ja valmentajien kanssa. Toimintaan voi hakea mistä päin Suomea tahansa. Lajivalmennuksesta vastaa Petteri Pohja +358 40 572 3246, petteri.pohja@lapinamk.fi.  

 

JALKAPALLO

Yläkouluakatemian johtoajatuksena on tehdä tavoitteellista yhteistyötä pelaajien, vanhempien, seuravalmentajien sekä koulun kanssa, pelaajan parhaaksi. Leirien väliin annettaan kotiläksyjä yksilöllisten tarpeiden mukaan (esim. laji, fysiikka, ravinto, koulu jne.).Leirien ohjelmassa (ja myös koko kauden ajan) on myös ohjelmaa ja luentoa urheilijan vanhemmille sekä henkilökohtaiselle valmentajalle. 8. ja 9. luokkalaisten yläkouluakatemia on myös Suomen Palloliiton toteuttamaa aluejoukkuetoimintaa.


JÄÄKIEKKO

Yläkouluakatemialeiritys on tarkoitettu 7.-9. luokkalaisille nuorille urheilijoille, jotka mielivät urheilussa eteenpäin omien tavoitteidensa ja unelmiensa mukaisesti. Leirien aikana keskitymme urheilijoiden henkilökohtaisten laji- ja pelitaitojen kehittämiseen suurten toistomäärien sekä ammattimaisen palautteen avuin. Leirien välisenä aikana teemme tiiviisti yhteistyötä pelaajien, vanhempien sekä henkilökohtaisten valmentajien kanssa. 

 

 

LENTOPALLO

Lajiharjoituksissa keskitytään pääasiassa urheilijoiden henkilökohtaisen taidon kehittämiseen. Harjoitukset sisältävät runsaasti toistoja ja urheilijat saavat yksilökohtaisia ohjeita tekniikoiden hiomiseen. Harjoittelussa saadaan hyvin huomioitua kilpailukauden tuomat haasteet. Toimintaan voi hakea mistä päin Suomea tahansa. Lajivalmennuksesta vastaa Teemu Mäkikyrö, 020 784 283, teemu.makikyro@santasport.fi ja Jukka Mäkihannu jukka.makihannu@santasport.fi

 

KORIPALLO

Yläkouluakatemian koripalloharjoittelun tavoite on kehittää pelaajien henkilökohtaisia lajitaitoja (heitto, syöttö, kuljetus, pallonkäsittely), joukkuepelin taktisia taitoja sekä lajissa vaadittavia fyysisiä ominaisuuksia. Pyrimme tiiviiseen yhteistyöhön alueen seurojen kanssa. Lajiryhmän yhteyshenkilö on Jarmo Dementjeff, 040-7024879, jarmo.dementjeff@santasport.fi


MOOTTORIKELKKAILU

Yläkoululeirityksen tarkoitus on luoda pohja ja ymmärrys tavoitteellisille kuljettajille fyysisen kunnon, ruokavalion ja urheilullisen elämäntavan sekä median hyödyntämisen tärkeydestä. Harjoittelu ja valmennus tapahtuu yhteistyössä BRP:n kanssa joka vastaa laji ja tekniikkaosiosta. Leirityksissä paneudutaan harjoittelun perusteisiin, järjestelmällisyyteen ja kehittymisen seurantaan. Urheilijat harjoittelevat myös esiintymistä ja saavat mediakoulutusta. Lumiaikana keskitytään lajiharjoittelun kautta ajotekniikkaan sekä kilpailusuorituksiin. Käymme myös läpi tekniikan perusteita ja niiden vaikutusta kilpailusuorituksessa.

Fysiikka ja harjoitusohjelmista vastaa: tieto päivitetään myöhemmin

Lajivalmennuksesta vastaa Mika Korsumäki +358400953200, mika.korsumaki@brp.com


PAINONNOSTO 

Osiota täydennetään myöhemmin.

Lajikohtainen esittelyvideo: https://www.youtube.com/watch?v=5DE0hS49yA8


TAITOLUISTELU

Taitoluistelun yläkouluakatemiaan voivat hakea sekä yksinluistelijat että muodostelmaluistelijat. Harjoittelu painottuu yksilöllisten lajitaitojen sekä lajissa vaadittavien fyysisten ominaisuuksien kehittämiseen. Jokaisella leirillä on sekä jää- että oheisharjoituksia. Pyrimme ottamaan luistelijoiden kilpailut huomioon leirien sisällön suunnittelussa. Lajiryhmän vastuuvalmentajana toimii Anu Piltonen, 0207984206, anu.piltonen@santasport.fi 

Kaudelle 2018-19 taitoluistelun laji- ja oheisvalmennuksen edelleen kehittämistä tehdään yhteistyössä kanadalaisen huippuvalmentaja Signe Ronka:n (Flexafit) kanssa.

 

 UINTI

Uinnin yläkouluakatemia toiminta keskittyy lajin puitteissa järjestelmälliseen suorituskyvyn kartoitukseen ja tekniikan kehittymiseen. Uimareiden harjoitteluun luotu akatemiastrategia 2018 hahmottaa urheilijalle kehityspolun, johon voi verrata omaa kehitystään. Se antaa myös mahdollisuuden hahmottaa harjoitusosioiden, kuten uinnin kytkentöjen tai erilaisten oheisharjoitteiden roolin osana kokonaisuutta urheilijan kehittymisen polulla.

Käytössämme on myös kilpa- ja huippu-uinnin kehityksessä luotuja työkaluja, kuten Performance Screen – suorituskyvyn kartoitus. Kartoituksen avulla pystymme tukemaan uimareiden henkilökohtaisia kehitystarpeita eri ominaisuuksissa ja tarjoamaan näkökulmia kokonaisvaltaisesta ja modernista uintivalmennuksesta.

Uintivalmennuksessa vastuuvalmentajana toimii Jukka Shemeikka jukka.shemeikka@santasport.fi

 

YLEISURHEILU

Yläkoululeirityksessä yleisurheilun osalta painotus on nopeus- ja nopeusvoimaharjoittelussa. Nämä harjoitukset sopivat sekä heittäjille, hyppääjille, pika-/aitajuoksijoille kuin kestävyysjuoksijoillekin. Lisäksi jokaiselle osallistujalle pyritään järjestämään leiriviikon aikana yksi lajiharjoitus omassa päälajissaan.

Yleisurheiluharjoituksissa valmentajana toimii Kalle-Pekka Tiihonen, 044-5588359, kp.tiihonen@gmail.com

 

YLEISVALMENNUS

Yleisvalmennusryhmässä keskitytään fyysisten perusominaisuuksien lajinomaiseen kehittämiseen. Tavoitteena varmistaa lajissa vaadittavien fyysisten ominaisuuksien kehittyminen kussakin lajissa vaadittavalle tasolle . Nuoria opetetaan omatoimiseen harjoitteluun myös leirien välisenä aikana. Tämän lajiryhmän vastuuvalmentajana toimii Jarmo Dementjeff, 040-7024879, jarmo.dementjeff@santasport.fi