Tukipalvelut

Lajivalmennuksen lisäksi Lapin urheiluakatemia tarjoaa tukipalveluita akatemiaurheilijoiden kokonaisvaltaisen kehittymisen mahdollistamiseksi.

Lajivalmennuksen ja tukipalvelujen osalta Lapin urheiluakatemia tekee yhteistyötä Lapin urheiluopiston valmennuskeskuksen, Lapin ammattikorkeakoulun liikunnanohjaaja- ja fysioterapiaopiskelijoiden, Lapin liikuntaklinikan ja Santa’s Fysion hierojaopiskelijoiden sekä henkilökunnan kanssa.

Tämä yhteistyöverkosto tarjoaa laajan mahdollisuuden urheilijan kokonaisvaltaiseen valmentautumiseen. Tukipalveluista tarjotaan kaikille akatemiaurheilijoille kattava perustarjonta sekä sen lisäksi mahdollisuus lisätukipalveluihin.

Tarjolla olevat tukipalvelut

 • Fysioterapiapalvelut

  Fysioterapia- ja hierontapalvelut löytyvät urheiluopistolla Lapin liikuntaklinikan tiloista, jotka sijaitsevat Kammi 2 -rakennuksessa.

  Fysioterapeutin vastaanotto on urheilijan saatavilla tiistaiaamuisin ja kuntoutus- sekä huoltava harjoittelu torstaiaamuisin.

  Akatemiaurheilijalla on mahdollisuus ostaa edullisesti fysioterapiaopiskelijoiden urheiluhierontoja.

   

  Lapin urheiluakatemian fysioterapeutti

  Pasi Lambacka

  pasi.lambacka@santasport.fi

   

  Hierontapalvelut

  Santa’s Fysio

  +358 40 775 9224

  &

  Lapin liikuntaklinikka

  +358 40 124 4770

 • Terveydenhoitopalvelut

  Terveydenhoito- ja lääkäripalvelut löytyvät urheiluopistolla Lapin liikuntaklinikan tiloista, jotka sijaitsevat Kammi 2 -rakennuksessa.

  Akatemialääkärin vastaanotto on saatavilla tiistaiaamuisin.

   

  Lapin urheiluakatemian lääkärit

  Risto Kemppainen

  Joni Keisala

  +358 40 124 4770 (Lapin liikuntaklinikka)

   

   

 • Testauspalvelut

  Testausta voidaan käyttää valmennuksen apuvälineenä harjoittelun ja urheilijan kehittymisen seurantaan. Testauspalveluiden kautta voidaan järjestää yksittäisille urheilijoille ja joukkueille fyysisten ominaisuuksien testausta ja analysointia sekä tekniikkakuvaukset juoksumatolla. Lisäksi lajeittain voidaan toteuttaa perustaitojen osalta taitotestausta yhdessä taitovalmentajien kanssa.

  Kuntotestausasema palvelee niin tavoitteellisia urheilijoita, kuntourheilijoita, kuntoilijoita kuin liikuntaa aloittelevia sekä työhyvinvointiryhmiä. Santasport Lapin Urheiluopiston pitkä historia huippu-urheilun parissa takaa korkean ammattitaidon myös vapaa-ajan liikkujan käyttöön. Kuntotestauksen avulla paitsi seurataan kehitystä, myös suunnitellaan harjoittelua liikkujan omalle tasolle sopiviksi. Näin liikkumista ei tarvitse aloittaa verenmaku suussa ja kehityskin on nopeampaa.

  Palveluihin kuuluu myös Firstbeat -hyvinvointianalyysi, jolla mitataan päivittäistä kuormitusta ja palautumista. Mittaus on helppo ja huomaamaton muutaman päivän seurantamittaus. Se soveltuu kaikille omasta hyvinvoinnista kiinnostuneille liikunta-aktiivisuudesta riippumatta.

   

  Testauspalvelut

  Riikka Kivistö

  +358 40 710 6341

  riikka.kivisto@santasport.fi

 • Ravintovalmennus

  Ravinto on harjoittelun ja levon ohella yksi tärkeimmistä asioista matkalla urheilijaksi ja menestykseen. Ravitsemuksen merkitys urheilijan kehittymisessä on tutkitusti yli 80 %.

  Fysiikka- ja taito-ominaisuuksien kehittäminen on monesti itsestään selvää. Ravinnon merkityksen huomaa viimeistään siinä vaiheessa, kun kehitys tyssää, eikä lepo ole laadukasta ja riittävää. Puhti on poissa ja palautuminen kärsii.

  Oikeanlaisen ravinnon avulla urheilija voi tehostaa harjoitteluaan ja jaksamistaan, parantaa palautumistaan sekä tietysti nopeuttaa kehitystään. Ravinnolla voidaan vaikuttaa myös esimerkiksi kilpailusuorituksen onnistumiseen, kun suoritusta edeltävä ravinto on huolella suunniteltu ja oikein ajoitettu. Ruoan ajoitus, määrä ja laatu kulkevat käsi kädessä.

  Tarjoamme ravintovalmennuksen palveluita yksittäisille urheilijoille, joukkueille sekä valmentajille.

   

  Ravintovalmentaja

  Jaana Kotkansalo

  +358 40 749 5446

  jaana.kotkansalo@santasport.fi

 • Psyykkinen valmennus

  Monesti valmennamme ja kehitämme fyysistä puolta viimeiseen saakka, mutta unohdamme mielen, joka ohjaa kehoamme. Ilman mielen harjoittamista emme tule ikinä saamaan potentiaaliamme ulosmitattua. Psyykkinen valmennus auttaa sinua
  kehittämään omaa mieltäsi niin, että pystyisit mittaamaan potentiaalisi ulos.

  Psyykkiseen valmennukseen kuuluu mm. itsetuntemuksen lisäämistä, itsetunnon vahvistamista, motivaation lisäämistä urheiluun, elämisen taitojen opettelua sekä itsesäätelytaitojen harjoittamista (mm. tunteiden säätelyn ja ajattelun hallinnan oppimista).

  Tarjoamme psyykkisen valmennuksen palveluita yksittäisille urheilijoille, joukkueille sekä valmentajille.

   

  Psyykkinen valmentaja

  Joona Vazana

  +358 50 328 9215

  joona.vazana@santasport.fi

 • Taitovalmennus

  Yleiskuvaus

  Santasport, Lapin urheiluopisto noudattaa Suomen Olympiakomitean antamaa erityiskoulutustehtävää toimien valtakunnallisella tasolla taitovalmennuksen kehittäjänä.

  Taitovalmennus voidaan ymmärtää monipuolisena yleistaitoharjoitteluna, jonka tarkoitus vaihtelee kohderyhmän tai liikkujan tarpeiden mukaan. Taitoharjoittelussa pyritään kehittämään monipuolisesti liikkujan eri ominaisuuksia. Lapin urheiluopistolla taitovalmennusta toteutetaan laaja-alaisesti eri tasoisille liikkujille vasta-alkajista maajoukkuetason urheilijoihin. Taitovalmennuksessa käytetään monipuolisesti urheiluopiston eri tiloja ja välineitä, joilla pyritään takaamaan laadukas
  valmennus jokaiselle kohderyhmälle.

  Lapin urheiluakatemiassa

  • Yläkouluikäisten ja toisen asteen urheilijoiden kanssa taitovalmennus toimii lajivalmennuksen apuvälineenä, jonka tarkoituksena on antaa urheilijalle työkaluja hänen fyysismotorisen toimintakyvyn parantamiseksi
  • Huippuvaiheen urheilijoiden kanssa taitovalmennusta toteutetaan lajia tukevana taitoharjoitteluna, lajinomaisena voimaharjoitteluna sekä huoltavana harjoitteluna.

   

  Taitovalmentaja

  Veli-Matti Pätsi

  veli-matti.patsi@santasport.fi

 • Voimavalmennus

  Voimavalmennus toimii Lapin urheiluakatemiassa lajivalmennuksen tukena.

   

  Voimavalmentaja

  Kimmo Ulvas

  +358 45 350 7289

Asiantuntijat


Pasi Lambacka

Fysioterapia

pasi.lambacka@santasport.fi


Joona Vazana

Psyykkinen valmennus

joona.vazana@santasport.fi

Puh. +358 50 328 9215


Veli-Matti Pätsi

Taitovalmennus

veli-matti.patsi@santasport.fi


Kimmo Ulvas

Voimavalmennus

Puh. +358 45 350 7289