Tukipalvelut

Urheilijan arkea tukemassa

Lajivalmennuksen lisäksi Lapin urheiluakatemia tarjoaa valmennuksen tukipalveluja akatemiaurheilijoiden kokonaisvaltaisen kehittymisen mahdollistamiseksi.

Urheilijan tukipalvelut Lapin urheiluakatemiassa

Lajivalmennuksen ja tukipalvelujen osalta Lapin urheiluakatemia tekee yhteistyötä Santasport Lapin Urheiluopiston valmennuskeskuksen, Lapin ammattikorkeakoulun liikunnanohjaaja- ja fysioterapiaopiskelijoiden, Lapin liikuntaklinikan ja Santa’s Fysion kanssa. Tämä yhteistyöverkosto tarjoaa laajan mahdollisuuden urheilijan kokonaisvaltaiseen valmentautumiseen. Tukipalveluista tarjotaan kaikille akatemiaurheilijoille kattava perustarjonta sekä sen lisäksi mahdollisuus lisätukipalveluihin.

Tukipalvelut

 • Fysioterapiapalvelut

  Fysioterapia- ja hierontapalvelut löytyvät urheiluopistolla Lapin liikuntaklinikan tiloista, jotka sijaitsevat Kammi 2 -rakennuksessa.

  Fysioterapeutin vastaanotto on urheilijan saatavilla tiistaiaamuisin ja kuntoutus- sekä huoltava harjoittelu torstaiaamuisin.

  Akatemiaurheilijalla on mahdollisuus ostaa edullisesti fysioterapiaopiskelijoiden urheiluhierontoja.

   

  Lapin urheiluakatemian fysioterapeutti
  Pasi Lambacka
  pasi.lambacka@santasport.fi

   

  Hierontapalvelut
  Santa’s Fysio
  +358 40 775 9224
  &
  Lapin liikuntaklinikka
  +358 40 124 4770

 • Terveydenhoitopalvelut

  Terveydenhoito- ja lääkäripalvelut löytyvät urheiluopistolla Lapin liikuntaklinikan tiloista, jotka sijaitsevat Kammi 2 -rakennuksessa.

  Akatemialääkärin vastaanotto on saatavilla tiistaiaamuisin klo 8:00 – 9:00.

   

  Lapin urheiluakatemian lääkärit
  Risto Kemppainen
  Joni Keisala
  +358 40 124 4770 (Lapin liikuntaklinikka)

 • Testauspalvelut

  Testausta voidaan käyttää valmennuksen apuvälineenä harjoittelun ja urheilijan kehittymisen seurantaan. Testauspalveluiden kautta voidaan järjestää yksittäisille urheilijoille ja joukkueille fyysisten ominaisuuksien testausta ja analysointia sekä tekniikkakuvaukset juoksumatolla. Lisäksi lajeittain voidaan toteuttaa perustaitojen osalta taitotestausta yhdessä taitovalmentajien kanssa.

  Kuntotestausasema palvelee niin tavoitteellisia urheilijoita, kuntourheilijoita, kuntoilijoita kuin liikuntaa aloittelevia sekä työhyvinvointiryhmiä. Santasport Lapin Urheiluopiston pitkä historia huippu-urheilun parissa takaa korkean ammattitaidon myös vapaa-ajan liikkujan käyttöön. Kuntotestauksen avulla paitsi seurataan kehitystä, myös suunnitellaan harjoittelua liikkujan omalle tasolle sopiviksi. Näin liikkumista ei tarvitse aloittaa verenmaku suussa ja kehityskin on nopeampaa.

  Palveluihin kuuluu myös Firstbeat -hyvinvointianalyysi, jolla mitataan päivittäistä kuormitusta ja palautumista. Mittaus on helppo ja huomaamaton muutaman päivän seurantamittaus. Se soveltuu kaikille omasta hyvinvoinnista kiinnostuneille liikunta-aktiivisuudesta riippumatta.

   

  Testauspalvelut
  Riikka Kivistö
  +358 40 710 6341
  riikka.kivisto@santasport.fi

 • Ravitsemusvalmennus

  Ravitsemus on yksi urheilijan kehittymisen kulmakivistä ja ruokavalio tärkeä työkalu tehokkaan, turvallisen ja tuloksellisen harjoittelun mahdollistamiseksi. Riittävä, laadukas ja monipuolinen, järkevästi koostettu ja ajoitettu syöminen on keskeisessä asemassa paitsi harjoituksissa jaksamisen, palautumisen myös terveenä pysymisen kannalta.

  Ravitsemusvalmennuksessa keskitytään erityisesti urheilijan arkiruokailuun ja siihen liittyvien ravitsemusratkaisujen löytämiseen. Urheilijan suorituskykyyn suurin merkitys ravitsemuksen osalta on kuitenkin päivittäisillä, useimmin toistuvilla valinnoilla. Kun syö riittävän hyvin ja ruokailuista löytyy sopivasti joustavuutta ja rentoutta, tukee ravitsemus osaltaan matkaa kohti huippu-urheilijaksi kehittymistä.

  Tutustu ravitsemusvalmennukseen tarkemmin alla olevan painikkeen kautta ja ota rohkeasti yhteyttä.

  Ravitsemusvalmennus

  Laillistettu ravitsemusterapeutti (TtM)
  Jutta Alanne
  +358 40 480 4752
  jutta.alanne@santasport.fi

 • Psyykkinen valmennus

  Monesti valmennamme ja kehitämme fyysistä puolta viimeiseen saakka, mutta unohdamme mielen, joka ohjaa kehoamme. Ilman mielen harjoittamista emme tule ikinä saamaan potentiaaliamme ulosmitattua. Psyykkinen valmennus auttaa sinua kehittämään omaa mieltäsi niin, että pystyisit mittaamaan potentiaalisi ulos.

  Psyykkiseen valmennukseen kuuluu mm. itsetuntemuksen lisäämistä, itsetunnon vahvistamista, motivaation lisäämistä urheiluun, elämisen taitojen opettelua sekä itsesäätelytaitojen harjoittamista (mm. tunteiden säätelyn ja ajattelun hallinnan oppimista).

  Tarjoamme psyykkisen valmennuksen palveluita yksittäisille urheilijoille, joukkueille sekä valmentajille.

   

  Psyykkinen valmentaja
  Joona Vazana
  +358 40 671 6616
  joona.vazana@santasport.fi

 • Taitovalmennus

  Yleiskuvaus

  Santasport Lapin Urheiluopisto noudattaa Suomen Olympiakomitean antamaa erityiskoulutustehtävää toimien valtakunnallisella tasolla taitovalmennuksen kehittäjänä.

  Taitovalmennus voidaan ymmärtää monipuolisena yleistaitoharjoitteluna, jonka tarkoitus vaihtelee kohderyhmän tai liikkujan tarpeiden mukaan. Taitoharjoittelussa pyritään kehittämään monipuolisesti liikkujan eri ominaisuuksia. Lapin urheiluopistolla taitovalmennusta toteutetaan laaja-alaisesti eri tasoisille liikkujille vasta-alkajista maajoukkuetason urheilijoihin. Taitovalmennuksessa käytetään monipuolisesti urheiluopiston eri tiloja ja välineitä, joilla pyritään takaamaan laadukas
  valmennus jokaiselle kohderyhmälle.

  Lapin urheiluakatemiassa

  • Yläkouluikäisten ja toisen asteen urheilijoiden kanssa taitovalmennus toimii lajivalmennuksen apuvälineenä, jonka tarkoituksena on antaa urheilijalle työkaluja hänen fyysismotorisen toimintakyvyn parantamiseksi
  • Huippuvaiheen urheilijoiden kanssa taitovalmennusta toteutetaan lajia tukevana taitoharjoitteluna, lajinomaisena voimaharjoitteluna sekä huoltavana harjoitteluna.

   

  Taitovalmentaja
  Veli-Matti Pätsi
  veli-matti.patsi@santasport.fi

 • Voimavalmennus

  Voimavalmennus toimii Lapin urheiluakatemiassa lajivalmennuksen tukena.

   

  Voimavalmentaja
  Kimmo Ulvas
  +358 45 350 7289

Urheilijan avuksi

Asiantuntijat


Pasi Lambacka

Fysioterapia

pasi.lambacka@santasport.fi


Jutta Alanne

Laillistettu ravitsemusterapeutti (TtM)

jutta.alanne@santasport.fi

Puh. +358 40 480 4752


Joona Vazana

Psyykkinen valmennus

joona.vazana@santasport.fi

Puh. 040 671 6616


Veli-Matti Pätsi

Taitovalmennus

veli-matti.patsi@santasport.fi


Kimmo Ulvas

Voimavalmennus

Puh. +358 45 350 7289