Lajiryhmät

Lajikohtaista valmennusta nuorelle urheilijalle

Yläkoululeiritystoiminnassa on tällä hetkellä 12 eri lajiryhmää, joissa urheilijat saavat oman lajinsa valmennusta yhden kerran päivässä. Lisäksi on yksi yleisvalmennusryhmä, jossa myös ilman omaa lajiryhmää olevat urheilijat saavat valmennusta. Lajivalmennuksen lisäksi urheilijat saavat monipuolista taito-ja fysiikkavalmennusta.

Yläkoulutoimintaa sekä kouluissa että leirityksinä

Urheiluakatemiaverkostoon kuuluva yläkoulu (urheiluyläkoulu, liikuntapainotteinen tai liikuntalähikoulu) tukee urheilijan kasvua mahdollistamalla urheilijalle toimivan valmentautumisen koulupäivän yhteydessä kotien, urheiluseurojen, lajiliittojen ja urheiluakatemian kanssa yhteistyössä. Leirimallissa urheiluopisto tarjoaa urheilijoille leirityskokonaisuuden, jonka tarkoitus on antaa eväitä arkeen leirien välisenä aikana. Mahdollista on myös se, että urheilijan arjessa yhdistyvät leiritys- ja koulumallit. Leiritysmalli on erityisen soveltuva olosuhdelajien nuorille sekä oppilaille joiden koulut eivät kuulu urheiluakatemiaverkostoon.

Leiritykset

Leirityksiä pidetään kahdella erilaisella tavalla. Yhteisleirinä, jossa kyseisen lajin kaikki urheilijat 7.-9.lk ovat leirillä samaan aikaan tai perusleirinä, jolloin 7.lk ja 8.-9.lk leireilevät omina ryhminään. Näin pystymme tukemaan lajien erityistarpeita ja pienienkin lajiryhmien harjoittelua paremmin.

Valmennuspalvelut

  • Valmentajina kokeneita ammattilaisia
  • 12 lajia ja yleisvalmennus
  • Monipuoliset tukipalvelut
  • Maan parhaat harjoitus- ja kilpailuolosuhteet

Lajivaihtoehdot