Lapin urheiluakatemia

Urheilijan tukena matkalla huipulle

Lapin urheiluakatemia auttaa huippu-urheilijoita ja huipulle tähtääviä urheilijoita valmennusta tehostamalla ja opiskelua tukemalla. Urheiluakatemiaan on mahdollista hakea vuosittain toisen asteen ja korkea-asteen koulutusten sekä varusmiespalveluksen kautta.

Opiskele ja urheile huipulla

Lapin urheiluakatemia tarjoaa sinulle tavoitteellisen ympäristön kehittyä, kun haluat yhdistää sekä urheilun että opiskelun korkealla tasolla.

Toimimme tiiviissä yhteistyössä oppilaitosten ja urheiluseurojen kanssa, jotta sinä saisit keskittyä kehittymään.

Meidän ammattivalmentajamme ja asiantuntijamme ovat käytettävissä juuri sinua varten, kun haluat tähdätä huipulle. Myös oppilaitosten yhteyshenkilöt ovat mukana tekemässä arjestasi uutta menestystarinaa.

Lyhyesti

  • Noin 250 urheilijaa
  • 8 lajia ja yleisvalmennus
  • 5 oppilaitosta + armeija
  • Painopistelajeina talvilajit

Urheilijan polku

Lapin urheiluakatemia 2.asteella

16–20-vuotiaat Ounasvaaran urheilulukio Lapin koulutuskeskus REDU Lapin urheiluopisto

Lapin urheiluakatemia armeijan aikana

Jääkäriprikaati

Lapin urheiluakatemia huippuvaiheessa

Yli 20-vuotiaat Lapin yliopisto Lapin ammattikorkeakoulu

Oppilaitokset

Lapin urheiluakatemiassa urheilijat opiskelevat paikallisissa oppilaitoksissa ja valmentautuvat urheiluakatemiassa. Akatemiaurheilijaksi voidaan hakeutua myös varusmiespalveluksen kautta. Tältä sivulta löydät lyhyet esittelyt jokaisesta mukana olevasta oppilaitoksesta.

Usein kysyttyä

Mikä ihmeen urheiluakatemia? Kenelle se on tarkoitettu ja mitä siellä tehdään? Asioiden selkiyttämiseksi olemme listanneet tähän alapuolelle vastauksia monia mieltä askarruttaviin kysymyksiin.

Ajankohtaista

Tältä sivulta löydät akatemiatoimintaa koskevat ajankohtaiset asiat, kuten tiedotteet, uutiset sekä muut kuulumiset.

Urheilijatarinat

Santasport Lapin Urheiluopiston ovien kautta on kulkenut moni urheilija vuosien varrella. Tälle sivulle olemme keränneet usean eri lajin urheilijoiden uratarinoita ja kokemuksia Santasport Lapin Urheiluopiston valmennus- ja harjoituskeskuksesta sekä Lapin urheiluakatemiasta, sillä omakohtaiset kokemukset ovat parasta tietoa muillekin.

Valmentajatarinat

Santasport Lapin Urheiluopistossa on monen eri lajin valmentaja harjoittanut ammattiaan. Tälle sivulle olemme keränneet tarinoita valmentajien urapoluista ja kokemuksia Santasport Lapin Urheiluopiston valmennus- ja harjoituskeskuksesta sekä Lapin urheiluakatemiasta, sillä omakohtaiset kokemukset ovat parasta tietoa muillekin.