Urheilijatarinat

Tutustu urheilijoiden uratarinoihin ja kokemuksiin valmennuskeskuksesta

Santasport Lapin Urheiluopiston ovien kautta on kulkenut moni urheilija vuosien varrella. Tälle sivulle olemme keränneet usean eri lajin urheilijoiden uratarinoita ja kokemuksia Santasport Lapin Urheiluopiston valmennus- ja harjoituskeskuksesta sekä Lapin urheiluakatemiasta, sillä omakohtaiset kokemukset ovat parasta tietoa muillekin.

Urheilijat

Matti Suur-Hamari

Matti Suur-Hamari on lumilautailija, jonka kasvu- ja menestystarina hakevat monella tapaa vertaistaan. Kymmenen vuotta sitten vasemman jalkansa onnettomuudessa menettänyt mies on tänä päivänä kaiken voittanut esikuva, joka haluaa edelleen olla maailman absoluuttisella huipulla omassa lajissaan. Uutta jatko-osaa menestystarinalle kirjoitetaan tästä eteenpäin yhteistyössä Santasport Lapin Urheiluopiston valmennuskeskuksen kanssa.

Matin tarinaan pääset kuvaa klikkaamalla.


Vili Saarijärvi

Jääkiekkoilija Vili Saarijärvi on valmistautunut tulevaan kiekkokauteen harjoittelemalla kesän Santasport Lapin Urheiluopistolla. Valmennuskeskuksen Top Team -urheilijoihin lukeutuva Saarijärvi metsästi pitkään pelipaikkaa maailman himotuimmasta kiekkoliigasta NHL:stä, mutta edellisvuosista poiketen tulevan kauden mies aloittaa kotimaan kamaralla Rauman Lukossa.

Vilin tarinaan pääset kuvaa klikkaamalla.


Antti Latikka

Tokion paralympialaisiin urheilu-uransa päättävä uimari Antti Latikka on kohdannut matkansa varrella monia yhdenvertaisuuteen liittyviä kipukohtia. Hänen mielestään vammaisurheilun arvostus kulkee edelleen 2020-luvulla jälkijunassa ja vammaisten valmentamisesta on tehty sitä itseään suurempi mörkö.

Antin tarinaan pääset kuvaa klikkaamalla.


Ryhmä Rovaniemi 2020

Santasport Lapin Urheiluopistolla valmistaudutaan syyskuussa 2020 järjestettäviin painonnoston nuorten Euroopan mestaruuskilpailuihin. Ryhmä Rovaniemi 2020 -nimeä kantava leiriryhmä valmistautuu puolestaan menestymään joukkueena tulevissa EM-kisoissa.

Ryhmä Rovaniemen tarinaan pääset kuvaa klikkaamalla.


Saana valkama & iris lukkarila

Lapin urheiluakatemiassa on paljon urheilijoita eri oppilaitoksista ja oppimisen aloilta. Joukosta löytyy myös todellisia urakoitsijoita, kuten Iris Lukkarila ja Saana Valkama, jotka ovat valinneet suoritettavakseen kaksoistutkinnon, missä yhdistyvät sekä lukio-opetus että ammatilliset opinnot.

Saanan ja Iriksen tarinaan pääset kuvaa klikkaamalla.


Elias Klytseroff

Haukiputaalaislähtöinen Elias Klytseroff löysi kaksoisurasta uuden suunnan, kun palo jääkiekkoon hiipui. Lajinvaihto ja kaksoisura-ajattelu ovat auttaneet häntä paljon myös tulevaan ammattiin valmistautumisessa, mikä onkin rohkaissut urheilijaa asettamaan tavoitteet korkealle molempien urien suhteen.

Eliaksen tarinaan pääset kuvaa klikkaamalla.