Urheilijatarinat

Tutustu urheilijoiden uratarinoihin ja kokemuksiin valmennuskeskuksesta

Tälle sivulle olemme keränneet eri lajien urheilijoiden uratarinoita ja kokemuksia Santasport Lapin Urheiluopiston valmennuskeskuksesta sekä Lapin urheiluakatemiasta, sillä omakohtaiset kokemukset ovat parasta tietoa muillekin.

Urheilijat

Matti Suur-Hamari

Matti Suur-Hamari on lumilautailija, jonka kasvu- ja menestystarina hakevat monella tapaa vertaistaan. Kymmenen vuotta sitten vasemman jalkansa onnettomuudessa menettänyt mies on tänä päivänä kaiken voittanut esikuva, joka haluaa edelleen olla maailman absoluuttisella huipulla omassa lajissaan. Uutta jatko-osaa menestystarinalle kirjoitetaan tästä eteenpäin yhteistyössä Santasport Lapin Urheiluopiston valmennuskeskuksen kanssa.

Lue lisää


Vili Saarijärvi

Jääkiekkoilija Vili Saarijärvi on valmistautunut tulevaan kiekkokauteen harjoittelemalla kesän Santasport Lapin Urheiluopistolla. Valmennuskeskuksen Top Team -urheilijoihin lukeutuva Saarijärvi metsästi pitkään pelipaikkaa maailman himotuimmasta kiekkoliigasta NHL:stä, mutta edellisvuosista poiketen tulevan kauden mies aloittaa kotimaan kamaralla Rauman Lukossa.

Lue lisää


Antti Latikka

Tokion paralympialaisiin urheilu-uransa päättävä uimari Antti Latikka on kohdannut matkansa varrella monia yhdenvertaisuuteen liittyviä kipukohtia. Hänen mielestään vammaisurheilun arvostus kulkee edelleen 2020-luvulla jälkijunassa ja vammaisten valmentamisesta on tehty sitä itseään suurempi mörkö.

Lue lisää


Ryhmä Rovaniemi 2020

Santasport Lapin Urheiluopistolla valmistaudutaan syyskuussa 2020 järjestettäviin painonnoston nuorten Euroopan mestaruuskilpailuihin. Ryhmä Rovaniemi 2020 -nimeä kantava leiriryhmä valmistautuu puolestaan menestymään joukkueena tulevissa EM-kisoissa.

Lue lisää


Saana valkama & iris lukkarila

Lapin urheiluakatemiassa on paljon urheilijoita eri oppilaitoksista ja oppimisen aloilta. Joukosta löytyy myös todellisia urakoitsijoita, kuten Iris Lukkarila ja Saana Valkama, jotka ovat valinneet suoritettavakseen kaksoistutkinnon, missä yhdistyvät sekä lukio-opetus että ammatilliset opinnot.

Lue lisää


Elias Klytseroff

Haukiputaalaislähtöinen Elias Klytseroff löysi kaksoisurasta uuden suunnan, kun palo jääkiekkoon hiipui. Lajinvaihto ja kaksoisura-ajattelu ovat auttaneet häntä paljon myös tulevaan ammattiin valmistautumisessa, mikä onkin rohkaissut urheilijaa asettamaan tavoitteet korkealle molempien urien suhteen.

Lue lisää