Vili Saarijärvi suuntaa Santasportin nimikkoleirinsä kautta uusiin haasteisiin

Jääkiekkoilija Vili Saarijärvi on valmistautunut tulevaan kiekkokauteen harjoittelemalla kesän Santasport Lapin Urheiluopistolla. Valmennuskeskuksen Top Team -urheilijoihin lukeutuva Saarijärvi metsästi pitkään pelipaikkaa maailman himotuimmasta kiekkoliigasta NHL:stä, mutta edellisvuosista poiketen tulevan kauden mies aloittaa kotimaan kamaralla Rauman Lukossa.

Hiki virtaa Santasportin urheiluhallissa, kun rovaniemeläislähtöinen Vili Saarijärvi paiskii töitä ensi kautta varten. Kuuden kauden ajan rapakon takana kiekkoillutta Saarijärveä odottaa syksyllä uudet haasteet, kun hän starttaa uransa ensimmäiseen liigakauteen koti-Suomessa.

23-vuotias puolustaja solmi keväällä pelaajasopimuksen raumalaisen Lukon kanssa, mikä on itse asiassa miehen toinen liigasopimus. Ensimmäisen sopimuksen puitteissa hän ei kuitenkaan ennättänyt liigakaukaloissa luistella, kun kutsu kävi Amerikan mantereelle.

Kesällä 2015 NHL-varauksen Detroit Red Wingsiltä saanut Saarijärvi eteni vuosien aikana amerikkalaisista junioriliigoista aina ammattilaiskaukaloihin saakka, mutta maailman kovatasoisimpaan kiekkoliigaan ovet eivät ainakaan toistaiseksi auenneet.

RoKi-kasvattina maailmalle lähtenyt Saarijärvi on myös maailmanmestari alle 20-vuotiaiden MM-kisoista, jotka järjestettiin Helsingissä vuoden 2016 alussa. Loppuottelussa Venäjää vastaan Kasperi Kapanen iski Suomelle voittomaalin jatkoajalla, jonka jälkeen Suomi pääsi juhlimaan maailmanmestaruutta. Saarijärvi onnistui tehtailemaan loppuottelussa yhden syöttöpisteen.

Tulevaa kautta Saarijärvi odottaa innolla ja miehen aikeissa on vakuuttaa uuden seuran jäsenet olemalla oma itsensä. Ennen Raumalle siirtymistä Vili Saarijärvi toimii kuitenkin oman nimikkoleirinsä tähtipelaajana ja -valmentajana Santasport Lapin Urheiluopistolla. Vilin pelileiri on suunnattu nuoremmille jääkiekon harrastajille ja sen ajankohta ajoittuu heinäkuun alkuun 3.-7. heinäkuuta.

Vili Saarijärven henkilökuvan voit katsoa kokonaisuudessaan alla olevalta videolta.


Jaa sivu eteenpäin

Muita uutisia