Lentopallo

Tavoitteellista lentopalloilua Lapissa

Santasport tarjoaa loistavat olosuhteet lentopallon harjoittelulle ja kilpailutapahtumien järjestämiselle aina junioreista maajoukkuetasolle asti. Laadukkaat harjoitustilat sekä maan paras valmennusosaaminen näkyvät vahvasti lajin päivittäisvalmennuksessa.

Lentopallo urheiluakatemiassa

Toisen ja korkea-asteen opintojen aikana akatemiatoiminta toteutetaan tiiviissä yhteistyössä paikallisten seurojen kanssa, mikä mahdollistaa pelaajan kokonaisvaltaisen kehittymisen saman valmennuksen alla, oli kyseessä sitten urheiluakatemian aamuharjoitus tai seuran järjestämä iltaharjoitus.

 • Olosuhteet

  Lajiharjoittelu

  Lentopallon lajiharjoittelu tapahtuu urheiluhallissa, jossa on voitettu vuosien varrella neljä Suomen mestaruutta. Urheiluhallista löydät kolme taraflex-päällysteistä lentopallokenttää, jotka on mahdollista eristää toisistaan erillisillä väliverhoilla.

  Urheiluhallin katsomokapasiteetti kilpailutapahtumiin on 1380 istumapaikkaa.

  Urheiluhallin lajivälineistöön kuuluvat:

  • 3 lentopallokenttää taraflex-matolla
  • pallotykki
  • passarin ja vastaanoton tarkkuusharjoittelumaalit
  • ulottuvuuden testauslaite

  Oheisharjoittelu

  Urheiluhalli takaa lentopalloilijoille laadukkaat oheisharjoittelumahdollisuudet. Hallista löytyy 200-metrinen juoksurata, loikka- ja hyppypaikat sekä täysin varusteltu kuntosali.

  Lentopallolijoiden oheisharjoittelupaikkana voidaan hyödyntää myös voimavalmennustila Voimapajaa, josta löytyy yhteensä 20 nostopaikkaa täydellisine painonnostosetteineen ja lisävarusteineen.

 • Kesäjakso 6.-30.6.2022

  Lentopalloilijoiden kesäjakso

  Huipulle tähtääville lentopalloilijoille suunnattu intensiivinen harjoitusjakso. Harjoitusjakson aikana urheilijat harjoittelevat ammattivalmentajien johdolla kaksi kertaa päivässä.

  Kesäjakso toteutetaan 6.-30.6.2022 Santasport Lapin Urheiluopistolla. Jakso on suunnattu 8.-9.lk yläkoululeirityksessä mukana oleville sekä toisen ja korkea-asteen urheilijoille. Jakson aikana on mahdollista suorittaa myös toisen asteen ammatillisia tai lukio-opintoja.

  Laji- ja fysiikkavalmennus

  Lentopalloilijoiden kesäharjoittelu on neljän viikon mittainen treenijakso, jossa keskitytään yksilön peruslajitaitojen ja fyysisten ominaisuuksien kehittämiseen. Voit halutessasi myös valita lyhyemmän treenijakson viikko- tai päiväkohtaisesti.

  Harjoittelu pitää sisällään 4 lähipäivää urheiluopistolla (ma-to) ja kaksi
  omatoimista harjoituspäivää (pe-la) omilla kotipaikkakunnilla. Sunnuntai on lepopäivä.

  Info

  Päiväohjelma sisältää aamutreenit klo 8:30–10:30, lounaan klo 11 sekä iltatreenit klo 17–19.

  Lounas ja päivällinen on ostettavissa suoraan Santasportin Puhti-ravintolasta hintaan 6,50€ / ateria.

  Jakson aikana on mahdollista majoittua Santasportin hotellihuoneissa (2-4hh). Majoituksen hinta on 45€ /yö, ja majoitus tulee varata erikseen.

  Kesäjaksolla vastuuvalmentajana toimii Jukka Mäkihannu, joka ottaa ilmoittautumiset vastaan suoraan puhelimitse: p. 040 779 6468. Ilmoittautumiset 29.5. mennessä.

 • Kumppanuudet

Hakeminen urheiluakatemiaan

Lajivastaava


Jukka Mäkihannu

Lentopallo

jukka.makihannu@santasport.fi

Puh. +358 40 779 6468


Teemu Mäkikyrö

Lentopallo (naiset/tytöt/yläkoulut)

teemu.makikyro@santasport.fi

Puh. +358 40 547 5119


Jaa sivu eteenpäin