Uinti

Lapin Urheiluopisto tarjoaa laadukkaat harjoitteluolosuhteet ja valmennuspalvelut uintiin. Urheiluopiston 25 metrin sisäallas lisäpalveluineen tarjoaa loistavat puitteet nuorten ja tavoitteellisten uimareiden uintiharjoitteluun.

Uinnin aallonharjalla

Santasport Lapin Urheiluopisto on profiloitunut lähes 10 vuoden ajan kansainväliseksi uinnin tutkimus-, kehitys- ja innovaatiokeskukseksi. Kehitystyö alkoi uimaopetuksen kehittämisestä kansallisella tasolla ja on levinnyt vuosien saatossa isoksi ja merkittäväksi kansainvälisen tason
projektiksi yhteensä yhdeksän vuoden aikana.

Uinnin kehitystyön tärkeimpiä tavoitteita on tukea uinnin kehittymistä kokonaisvaltaisesti. Uimaopetuksen osalta tutkimus keskittyy oppimisen ja opettamisen kehittämiseen ja harraste-, kilpa- ja huippu-uinnin osalta analysoinnin ja valmennustiedon lisäämiseen globaalisti. Kehitystyön sisältöjä siirretään uintileirin lisäpalveluksi
valmennustoiminnan kautta.

Hakeminen urheiluakatemiaan

Lajivastaava


Jukka Shemeikka

Uinti

jukka.shemeikka@santasport.fi

 • Valmennustoiminta

  Uinnin valmennustoiminta rakentuu urheiluakatemiatoiminnan ympärille. Valmennustoiminnan kärkenä toimii akatemian uintiryhmä, joka on täysin Santasport Lapin Urheiluopiston valmennuksessa oleva uintiryhmä. Uintiryhmän valmennukseen hyödynnetään kehitystyön tuloksia jo varhaisessa vaiheessa, josta tulokset jalkautuvat lajiliittojen, maajoukkueiden ja lajiliittojen käyttöön.

  Valtakunnallinen yläkoulutoiminta on Santasport Lapin Urheiluopiston uintivalmennuksen polun alku. 7. vuosiluokan jälkeen uimari voi hakeutua akatemian uintiryhmään tai jatkaa yläkoulupolullaan kohti toisen asteen opintoja, esimerkiksi urheilulukiota. Akatemian uintiryhmässä uimarin seuraedustus säilyy kasvattajaseurassa mahdollistaen yhteistyön
  valmennuskeskuksen kanssa seuran osaamisen lisäämisessä.

  Akatemian uintiryhmään voi hakeutua siis seurasta riippumatta, mutta paikkakunnalla asuminen on edellytys ryhmässä harjoittelulle. Kasvattajaseurat voivat olla ylpeitä omista uimareistaan ja samalla kehittyä seurana eteenpäin.

 • Olosuhteet/suorituspaikat/välineistö

  Lapin Urheiluopisto tarjoaa laadukkaat harjoitteluolosuhteet ja valmennuspalvelut uintiin. Urheiluopiston 25 metrin sisäallas lisäpalveluineen tarjoaa loistavat puitteet niin nuorten kuin vanhempienkin uimareiden uintiharjoitteluun. Sisä- ja ulkoliikuntatilat, sekä ympäröivä Ounasvaaran luonto luo lähes rajattomat mahdollisuuden muokata leiriohjelman ryhmän mukaan.

  Lapin Urheiluopiston asiantuntijapalvelut ovat kansallisesti huippuluokkaa. Asiantuntijapalveluita löytyy urheilija- ja kuntotestauksesta, ravinnosta ja psyykkisestä valmennuksesta.

Tutustu myös


Jaa sivu eteenpäin